2011. augusztus 20., szombat

Sushi készítése -a mestertől tanultam

Nagyon szeretem a sushit, bár már nem emlékszem honnan jött ez az őrület, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy megszerettem. Olyan típus vagyok, aki szeret rájönni, hogy hogyan lehet egy kedvenc fogást elkészíteni, tehát előbb-utóbb elkezdett foglalkoztatni, hogy hogyan kell elkészíteni a sushit.
Először csak az interneten néztem körül, kigyűjtöttem egy csomó linket, receptet, leírást. Aztán elkezdtem kutatni a hozzávalókat is, és persze utána bátor módon egyszer otthon ki is próbáltam. Finom volt, de nem az igazi.
Idén öcsém engem megelőzve elment egy sushi készítő tanfolyamra, ahol az európai módon elkészített fajtákat jól meg is tanították neki. Én viszont úgy gondoltam, nem tanulhatok mástól, csakis egy igazán neves oktatótól: Chef Makitól.
Maki nagyon kevés sushi workshopot tart, ezért megörültem, amikor megláttam, hogy még 2 szabad hely van a május végi tanfolyamára.
A tanfolyamon Maki mindent részletesen elmagyarázott, és egy hazavihető receptgyűjteményt is kaptunk.
A remekművekről pedig tanúskodjanak a képek:








Mindenkinek ajánlani tudom Chef Maki sushi workshopját :): http://makifood.blogspot.com/p/about.html

A menü pedig a következő:
- Lazac oshizushi (1. kép)
- Inarisushi (2. kép)
- Gomoku chirashizushi / Chakin zushi (3.kép és 4. kép)
- Sushi rizs

Jó étvágyat midenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése